Skip to content

Verlies en rouw

En dan ziet je leven er ineens anders uit…..
Je verliest je baan, krijgt te maken met een echtscheiding, een (chronische) ziekte en/of een overlijden van een dierbare. Deze vormen van verlies kunnen je leven totaal ontwrichten, alsof je geen richting en doel meer hebt. Om dit goed te kunnen verwerken hebben we vrienden en familie nodig die ons bijstaan. Maar soms is dat niet genoeg. Je merkt dat je steeds meer vastloopt in je verdriet, boosheid of eenzaamheid.

Rouwen is langzaam beseffen dat, door een betekenisvol verlies, je leven ingrijpend is veranderd. Er is geen weg terug.
Rouwen doe je op je eigen manier en in je eigen tempo. Het is een proces, geen ziekte, maar je kunt er wel ziek van worden. Als je dit herkent kan het nuttig zijn om met een deskundige in gesprek te gaan. Iemand met wie je al jouw gevoelens, gedachten, pijn en twijfel kunt delen.
Het verlies van je dierbare, je baan, je gezondheid of partner kan ik niet wegnemen, maar ik loop tijdelijk met je mee en geef je een steuntje in de rug. In een veilige omgeving, waar aandacht en erkenning is voor emoties, gedachten en ervaringen, bepalen we samen hoe de begeleiding eruit zal zien. Samen zoeken we naar mogelijkheden om jou die veerkracht weer te geven, zodat je je leven weer op eigen kracht en met anderen in je omgeving aan kunt.
Maatwerk dus.