Ervaringen

Mindfulness

C.M.:
Ik dacht dat ik er te nuchter voor zou zijn, maar ik hoefde alleen te doen wat bij mij paste en dat gaf veel rust. Nu ik vaker stil sta bij wat ik voel, kan ik meer tijd nemen voor mezelf en ervaar ik veel meer rust in mijn hoofd en lijf. De meeste lichamelijke klachten zijn verdwenen.

C.R.:
Na een burn-out zocht ik ‘iets’ om de alledaagse dingen weer ‘gewoon’ te kunnen doen. Ik hoopte weer de positieve, opgewekte IK te worden die ik vroeger was.
Door de oefeningen kan ik nu op tijd ‘afschakelen’, zodat negatieve gedachten of emoties niet blijven hangen in mijn hoofd.

C.M.:
Ik liep vast in mijn gedachtenpatroon en wist niet meer hoe ik ze kon doorbreken. Angsten hebben mijn leven de laatste jaren beheerst.
Ik heb geleerd dat acceptatie heel belangrijk is en ik kan nu bewust naar mijn angsten kijken en merk dat ze me niet langer voor 100% beheersen. Een ademruimte nemen is voor mij belangrijk om weer terug te komen in ‘het moment’.

W.V.:
Ik had veel last van ‘angstaanvallen’. We hebben ook andere oefeningen gedaan, dus niet alleen mindfulness. Deze training was voor mij buitengewoon belangrijk en mijn aanvallen zijn bijna nihil. Ik kan ze nu onder ogen zien en ze beheersen mijn werk en leven niet langer meer. Ik kan voor 100% aan mijn angsten denken en als ik daar dan 1% vanaf haal om aan iets heel leuks te denken, verdwijnen mijn angsten naar de achtergrond. Probeer het zelf maar eens!

Rouw begeleiding:
M.M.:
Ik kwam tot niks. Als eerste hebben we naar mijn leefritme gekeken en daar de nodige verbeteringen in aangebracht. Hierna zijn we meer de diepte ingegaan aan de hand van oefeningen. Eindelijk kon ik boos worden om dingen die niet gezegd waren tussen ons. Door hier aandacht aan te geven ben ik er anders naar gaan kijken en kan mijn leven oppakken zoals ik het goed denk te doen. Ik kan nu weer verder en weet je te vinden als het (weer) even nodig is.

A.B.:
Bedankt voor alle waardevolle gesprekken. Het is me heel duidelijk geworden dat ik niet langer kan leunen op iemand die alles voor mij regelt. Ik moet mijn eigen leven nu gaan leiden en ook initiatief nemen om de deur uit te gaan. Ik ga er op uit….