Skip to content

Flow Laarbeek praktijk voor psychosociale hulpverlening, coaching en supervisie

Welkom bij Flow Laarbeek

Ken jij dit? Je bent ergens mee bezig, je werd niet afgeleid door allerlei fijne en minder fijne gedachten en ineens is het laat. Je was alles om je heen vergeten. Dat is zo’n moment dat je in je goede flow zit.

Maar soms nemen je gedachten je overal mee naar toe en kun je je niet meer goed concentreren. Je wordt moe, slaapt slecht, krijgt piekergedachten en er ontstaan allerlei klachten. Dan is het fijn als iemand je even helpt om die flow weer terug te vinden.

Afhankelijk van je hulpvraag of dilemma maak je gebruik van coaching, psychosociale hulpverlening, mindfulness, of een combinatie hiervan.

Voor mijn coachings activiteiten verwijs ik graag naar deze website.

Zweverig? Nee hoor!
Aan de hand van gesprekken, praktische oefeningen en eventuele opdrachten voor thuis gaan we aan de slag, zodat je al snel weer alleen verder kunt. In mijn hulpverlening vind ik het ook belangrijk dat er ruimte is voor spontaniteit en humor.


Burn-out

Langdurig blootstaan aan stress kan leiden tot overspannenheid of een burn-out.

Als je een perfectionist bent, je houdt graag de controle of je kunt moeilijk nee zeggen, is de kans op een burn-out groter dan wanneer je er gemakkelijk de kantjes vanaf loopt.
Een burn-out kenmerkt zich vooral door een combinatie van factoren. De oorzaak van de (opgestapelde) stress kan liggen in je werk, privé en/of je persoonlijkheid.

In alle gevallen is duidelijk dat je merkt dat je je accu niet meer opgeladen krijgt. Je bent moe, opgebrand, uitgeput.

Bij iedereen heeft stress een andere uitwerking. Aangezien de klachten er langzaam insluipen is het vaak moeilijk om dit van jezelf te zien. Gelukkig hoef je onderstaande symptomen niet allemaal te hebben. Kun jij het lijstje aanvullen met jouw symptomen van stress?

Als je de symptomen herkent, kun je een burn-out ook voorkomen door op tijd hulp te vragen. Of blijf jij doorgaan totdat de accu echt helemaal leeg is?


Mindfulness

Ontdek de kracht van mindfulness bij Flow Laarbeek. Een training die erop gericht is om goed om te gaan met chronische (pijn-)klachten.

In de loop der jaren heeft men ontdekt dat deze training ook goed werkt voor mensen met een burn-out, stress en (herhaalde) depressieve klachten. Mindfulness is een levenskunst om je grenzen te respecteren en te leven in harmonie met je eigen ritme. Loop het leven niet voorbij!

Dit moment is het enige moment dat we hebben.
Het vraagt aandacht om het niet te missen.”

Lees hier het interview met Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van Mindfulness.

Bron: Psychologie Magazine maart 2015


Verlies en rouw

En dan ziet je leven er ineens anders uit…..Een onvervulde kinderwens, verlies van je baan, een echtscheiding, een (chronische) ziekte en/of het overlijden van een dierbare.

Deze vormen van verlies kunnen je leven totaal ontwrichten, alsof je geen richting en doel meer hebt. Om dit goed te kunnen verwerken hebben we vrienden en familie nodig die ons bijstaan. Maar soms is dat niet genoeg. Je merkt dat je steeds meer vastloopt in je verdriet, boosheid of eenzaamheid.


Rouwen is langzaam beseffen dat, door een betekenisvol verlies, je leven ingrijpend is veranderd. Er is geen weg terug.
Rouwen doe je op je eigen manier en in je eigen tempo. Het is een proces, geen ziekte, maar je kunt er wel ziek van worden. Als je dit herkent kan het nuttig zijn om met een deskundige in gesprek te gaan. Iemand met wie je al jouw gevoelens, gedachten, pijn en twijfel kunt delen.
Het verdriet van een onvervulde kinderwens, het verlies van je dierbare, je baan, je gezondheid of partner kan ik niet wegnemen, maar ik loop tijdelijk met je mee en geef je een steuntje in de rug. In een veilige omgeving, waar aandacht en erkenning is voor emoties, gedachten en ervaringen, bepalen we samen hoe de begeleiding eruit zal zien. Samen zoeken we naar mogelijkheden om jou die veerkracht weer te geven, zodat je je leven weer op eigen kracht en met anderen in je omgeving aan kunt.
Maatwerk dus.

Recente blogberichten

Over mij

nr10-b

Mijn naam is Marie-Louise Magis. Ik ben getrouwd met Jos Beeren en ben de trotse moeder van Rinske en Lucas. Ik vind het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen, wandel graag, speel dwarsfluit, lees en schilder.

Mijn hele leven staat in het teken van interesse in de medemens. Na mijn middelbare school heb ik een algemene verpleegkundige opleiding gedaan, waarna ik twee jaar op een Psychiatrische Afdeling in een Algemeen Ziekenhuis werkte. Hierna heb ik 12 jaar in de Jeugdgezondheidszorg gewerkt. Als zorgconsulent heb ik ruim veertien jaar met èn voor mensen met een beperking gewerkt.
Door de confrontatie met drie nekhernia’s en daarna de diagnose fibromyalgie, werd ik gedwongen om een pas op de plaats te maken.
Stress reductie werd een nieuw thema in mijn leven. Waar ligt mijn grens en hoe zorg ik ervoor dat ik er niet meer overheen ga? Kortom: hoe zorg ik goed voor mezelf?

Ik ben lid van de beroepsvereniging:

  • VVM (Vereniging voor Mindfulness)
  • ICF Global (International Coach Federation)
  • ICF Nederland

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel

heb je vragen? neem contact op

Contact

+31 644 051 822
info@flowlaarbeek.nl

Praktijkadres

Flow Laarbeek
Buizerdstraat 17
5735 HH Aarle-Rixtel

Openingstijden 

Maandag – Vrijdag 
09:00 – 17:00 uur

Contactformulier